Juratul de la "Arena leilor", DRAGOȘ ANASTASIU, despre cum să obții 1.000.000 €
ALTCEVA cu Adrian Artene
Acasă » Știri » Cum și în ce interval orar se depun contestațiile la BAC 2024, de fapt

Cum și în ce interval orar se depun contestațiile la BAC 2024, de fapt

De: Andreea Voicu 08/07/2024 | 09:37
Cum și în ce interval orar se depun contestațiile la BAC 2024, de fapt
Contestații BAC 2024. Ce arată metodologia și ce trebuie să respecte elevii și profesorii / sursă: colaj Pixabay

Contestații BAC 2024. Astăzi, elevii absolvenți ai ciclului liceal află notele la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024. Tot astăzi, absolvenții nemulțumiți de notele primite la probe au posibilitatea de a depune contestații. Iată ce trebuie să știe elevii și părinții despre depunerea contestațiilor, când vin rezultatele finale, dar și ce arată metodologia.

Contestații BAC 2024. În cursul zilei de luni, 8 iulie 2024, elevii primesc rezultatele la Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie. Pentru ca „examenul maturității” să fie promovat, media probelor trebuie să fie minimum 6. Rezultatele vor putea fi vizualizate atât pe platforma bacalaureat.edu.ro, aflată în subordinea Ministerului Educației, cât și la avizierul centrelor de examen. Toate informațiile legate de note sunt disponibile AICI.

Cum și în ce interval orar se depun contestațiile la BAC 2024. Tot ce trebuie să știe elevii și părinții

Până în ora 12:00, elevii vor afla notele la Bacalaureat 2024. Apoi, între 12:00 și 18:00, absolvenții nemulțumiți de rezultate pot depune contestații. Aceștia trebuie să completeze o cerere, iar modelul conține următoarele date:

  • Numele elevului, profilul absolvit;
  • Proba scrisă pe care o dorește reevaluată;
  • Data la care a fost susținută proba;
  • Disciplina, tipul de subiect și nota obținută.

Vă arătăm modelul de cerere mai jos. Atenție! Informațiile completate în cerere trebuie să fie corecte. Așadar, înainte de a depune oficial contestația, citiți cu atenție datele notate. Contestații pot fi depuse fizic, la centrele de examen, sau online. Anul trecut, au fost depuse peste 54.000 de contestații la nivel național.

În perioada 9 – 11 iulie 2024, contestațiile vor fi rezolvate. Apoi, pe 12 iulie 2024, vor fi afișate rezultatele finale.

Model de cerere pentru contestație la BAC 2024

Vezi și RÂZI CU LACRIMI! CE PERLE AU PUTUT SĂ SCOATĂ ABSOLVENȚII CLASELOR A XII-A LA EXAMENUL DE BACALAUREAT

Ce arată metodologia?

Acum, vă prezentăm ce arată metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului de Bacalaureat, cu prevederile ordinului de ministru nr. 6156/31.08.2023. Litera F din metodologie arată informații legate de componența comisiei regionale/judeţene/a municipiului Bucureşti de contestaţii. Este formată din:

– preşedinte – inspector şcolar general/inspector şcolar general adjunct al judeţului în care se organizează centrul. În cazul în care se organizează centre judeţene de contestaţii, inspectorul şcolar numit în calitate de preşedinte trebuie să fie altul decât cei numiţi în comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti;
– vicepreşedinte – un inspector şcolar de specialitate;
– 1 – 2 secretari – informaticieni, inspectori şcolari de specialitate, profesori;
– membri – profesori evaluatori – câte doi profesori, de regulă cu gradul didactic I, pentru fiecare disciplină şi pentru maximum 100 de lucrări contestate. În situaţii justificate, pot fi numiţi evaluatori şi profesori cu gradul didactic II sau definitiv.

Vezi și REZULTATE BACALAUREAT 2024 | TASTEAZĂ CODUL UNIC ȘI AFLĂ CE NOTĂ AI LUAT PE BACALAUREAT.EDU.RO

Cap. VIII al metodologiei arată informații referitoare la modul în care se stabilesc rezultatele finale și cum se rezolvă contestațiile la BAC.

„Art.71 – (1) Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.
(2) Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.
(3) Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.
(4) După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti . După aceasta, se aplică ştampila „Bacalaureat 2011 – C.Z.E.”.
(5) În cazul în care Comisia naţională de Bacalaureat decide organizarea de centre de contestaţii la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti, lucrările se înaintează, prin delegat, comisiei judeţene /a municipiului Bucureşti de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării. Totodată, se transmite un borderou în care se menţionează proba de examen, disciplina, tipul de subiect, numărul de ordine al lucrărilor şi numărul de pagini pentru fiecare lucrare contestată.
(6) Comisia Naţională de Bacalaureat poate stabili organizarea de centre de contestaţii la nivel regional. Componenţa comisiei de contestaţii din centrele regionale este stabilită de comisia de bacalaureat judeţeană din judeţul unde a fost stabilit sediul centrului de contestaţii, cu acordul Comisiei Naţionale de Bacalaureat.
(7) În cazul în care se organizează centre regionale de contestaţii, lucrările de la centrele zonale de evaluare, ale căror rezultate iniţiale au fost contestate, se înaintează, prin delegat, comisiei de bacalaureat judeţene/a municipiului Bucureşti. Aceasta numerotează lucrările contestate, pentru fiecare probă scrisă, disciplină şi tip de subiect şi le transmite comisiei regionale de contestaţii, singura în măsură să acorde o nouă notă lucrării”, se arată în metodologie.

Sursă foto: colaj Pixabay

Urmărește Cancan.ro pe Google News
S-a alăturat presei în anul 2017, inițial începând să capete experiență în trustul Intact Media Group, iar ulterior a făcut parte din echipa Kanal D. Din 2019 a activat în cadrul echipei CIAO. Până în prezent, are la activ peste 9500 de citeste mai mult
Parteneri
Cum arată Brigitte Pastramă după ce a dispărut din showbiz. Nu o recunoaște nimeni: și-a topit acidul din buze și nu mai are extensii
Cum arată Brigitte Pastramă după ce a dispărut din showbiz. Nu o recunoaște nimeni: și-a...
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
FOTO. A dansat twerk în fața ei, după ce a sugrumat-o! Cea mai controversată luptătoare
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Cum arată și cu ce se ocupă fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. Câți copii are cu femeia de care s-a îndrăgostit înainte să o cunoască pe Monica Bârlădeanu
Cum arată și cu ce se ocupă fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță. Câți copii...
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?
Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul,...
Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”
Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este...
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000 de euro
VIDEO Cum arată averea confiscată din bagajul „pensionarului” Adriean Videanu. Imagini cu bijuteriile de 650.000...
Autorul jafului de la banca din Iași vine cu o explicație halucinantă: spune că e antreprenor și voia să-și plătească datoriile la stat
Autorul jafului de la banca din Iași vine cu o explicație halucinantă: spune că e...
Cât ulei trebuie să consume o mașină?
Cât ulei trebuie să consume o mașină?
Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"
Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună...
"De data asta nu mai scapi" - Fata de 18 ani UCISĂ, la Bacău, de...
Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut:
Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de...
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din
Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au...
Meteo: O nouă avertizare de vreme rea, emisă de ANM. Cod galben de ploi în sud-estul și centrul României
Meteo: O nouă avertizare de vreme rea, emisă de ANM. Cod galben de ploi în...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
BANCUL ZILEI. Bulă: - Domnișoară, sunteți prima femeie pe care o iubesc!
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Noua actualizare Samsung blochează telefoanele Galaxy. Modele vizate
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Un economist DĂ VERDICTUL! Câte joburi VA FURA Inteligența Artificială?
Ce nu s-a văzut la nunta Lorei cu Ionuț Ghenu! Detaliile care stârnit un val de reacții pe Internet: „Am plâns, dar...”
Ce nu s-a văzut la nunta Lorei cu Ionuț Ghenu! Detaliile care stârnit un val...
Singura țară din lume care e în același timp și continent. E plină de peisaje spectaculoase, faci peste 20 de ore cu avionul din România și nu e deloc ieftin să ajungi aici
Singura țară din lume care e în același timp și continent. E plină de peisaje...
Comuna din România mai bogată decât multe orașe importante. E peste Predeal, Bușteni. Se află la o oră și jumătate de București și puțini au auzit de ea
Comuna din România mai bogată decât multe orașe importante. E peste Predeal, Bușteni. Se află...
Se CONFISCĂ telefonul. Poliția te verifică fără întrebări. UE a dat ordin
Se CONFISCĂ telefonul. Poliția te verifică fără întrebări. UE a dat ordin
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Valentin Sanfira și Codruța Filip, în culmea fericirii. Vestea minunată dată fanilor. ”Mulțumim, Doamne!”
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
Competiția ce provoacă liceenii din București să dezvolte jocuri video
PNL vs PSD după decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă. Florin Roman acuză că e o „făcătură marca PSD”. Răspunsul lui Lucian Romaşcanu
PNL vs PSD după decizia CCR în cazul Dianei Şoşoacă. Florin Roman acuză că e...
Lege de la UE. România e obligată. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Lege de la UE. România e obligată. Se aplică de la 1 ianuarie 2025
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Cel mai puternic drog pe care îl consumăm. Ne distruge lent, dar sigur
Este oficial. Digi RCS-RDS România a făcut anunțul începutului de octombrie
Este oficial. Digi RCS-RDS România a făcut anunțul începutului de octombrie
Ce face, în fiecare zi, fosta noră a celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia timp de 16 ani: E terapie curată
Ce face, în fiecare zi, fosta noră a celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia...
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta celor doi. Cum au arătat tortul și mărturiile
Lora și Ionuț Ghenu au fost fabuloși la dansul mirilor. Imagini superbe de la nunta...
Reacția Mădălinei Pamfile după ce a fost prinsă de Poliție conducând sub influența alcoolului: ”Nu există nicio justificare”
Reacția Mădălinei Pamfile după ce a fost prinsă de Poliție conducând sub influența alcoolului: ”Nu...
Drumul spectaculos din România care duce la Peștera de Gheață. Puțini au auzit de această atracție turistică deosebită
Drumul spectaculos din România care duce la Peștera de Gheață. Puțini au auzit de această...
Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini știu unde se află
Singurul cartier din București unde au locuit oameni în urmă cu mii de ani. Puțini...
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar trebui să rămână împreună”
Schimbare radicală de situație. Alexandru Ciucu vrea să se împace cu Alina Sorescu: „Părinții ar...
×